SAJTÓSZOBA

Zöld Béka Díjat nyert a Sole-Mizo első fenntarthatósági jelentése

2022.02.08.

„A mi tejünk. A mi jövőnk.” címmel adta ki 2022. január elején első fenntarthatósági jelentését a Sole-Mizo Zrt., mellyel a Deloitte Magyarország Zöld Béka Díját is elnyerte a Legjobb első jelentés kategóriában. A cég szándéka, hogy stratégiája révén nemzeti és regionális szinten egyaránt vezető szerepet töltsön be a jövőben a fenntarthatóság területén.

A jelentés a Bonafarm Csoporthoz tartozó vállalat elmúlt évekbeli – különös tekintettel a 2020-as évre – környezetvédelmi és társadalmi törekvéseit, valamint fenntarthatósági stratégiájának keretében megfogalmazott, 2025-ig kitűzött céljait mutatja be. A kiadvány a Nemzetközi Jelentéstételi Alapelvek (GRI Core) előírásainak megfelelően készült, eleget téve annak magas szintű elvárásainak.
A vállalat első jelentésével pályázott a Deloitte Magyarország Zöld Béka Díjára is, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál hazánkban. A beérkezett pályázatokat egy független, hazai szakértőkből álló zsűri bírálta el.

„Nagyon büszkék vagyunk a >Legjobb első jelentés< kategóriában elnyert Zöld Béka Díjra! Ez egyértelműen megerősít minket abban, hogy jó útra léptünk rá, és ezen kell tovább haladnunk. Elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés elvei mellett, és szervesen beépítjük azokat a mindennapi üzleti gondolkodásunkba, működésünkbe, hogy gazdasági céljainkat a társadalommal és a természettel összhangban érhessük el. Konstruktívan szeretnénk hozzájárulni a fenntarthatóbb világ felé vezető változásfolyamatokhoz, és úgy kívánjuk tejtermékeinket előállítani, hogy közben mindent, amit a természettől kölcsönbe kapunk, azt vissza is adjuk, hogy mindannyiunk számára biztosított legyen egy élhető jövő” – mondta el Gerbrant Redmer de Boer, a Sole-Mizo Zrt. vezérigazgatója.

A fenntarthatósági jelentésből az érdeklődők tájékozódhatnak a vállalat és termékeik szélesebb körű társadalmi hatásairól, illetve megismerhetik a cég klímavédelmi, vízvédelmi, állatvédelmi intézkedéseit, vállalásait, a körforgásos gazdaságra történő átállást segítő és erősítő tevekénységeit. A Sole-Mizo Zrt. többek között azt is vállalta jelentésében, hogy 2025-ig 25 százalékkal csökkenti fajlagos CO2 egyenérték kibocsátását, 20 százalékkal csökkenti fajlagos szennyvíz kibocsátását, valamint 100 százalékra növeli az újrahasznosítható csomagolóanyag használatát termékeinél. Mindemellett nagy hangsúly került a munkavállalók részére szervezett egészségmegőrzési és munkaügyi programokra, intézkedésekre, lehetőségekre is, így az olvasó egy átfogó képet kap a Sole-Mizo működéséről, törekvéseiről és célkitűzéseiről a témában.

A Sole-Mizo Zrt. – amely Magyarország vezető tejipari cége – vállalta, hogy kétévente elkészíti fenntarthatósági jelentését annak érdekében, hogy tevékenységét folyamatosan a környezetével fenntartható kölcsönhatásban végezze a jövőben is.

A Sole-Mizo Zrt. fenntarthatósági jelentése letölthető a www.mizo.hu/hu/tartalom/fenntarthatosagi-jelentes weboldalról.

További információ:

Éder Tamás
Vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgató, Bonafarm Zrt.
E-mail-cím: sajto@solemizo.bonafarm.hu