SAJTÓSZOBA

Dobogós helyezést ért el a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatának integrációs weboldala

2023.05.19.

Dobogós helyen végzett a Bonafarm Mezőgazdaság a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódó, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” 2023-as pályázatán.

„A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” idei kiírásában a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazata a „Digitalizált folyamatkezelés a Bonafarm Integrációban” című pályázatával III. helyezést ért el az Agrárinformatika, tartástechnológia alkategóriában.

A pályázati anyag fókuszában a webalapú sertéstelepirányítási rendszer, a Bonafarm Sertésintegráció weboldala állt. A portál azon túl, hogy jelentősen gyorsítja és egyszerűsíti a vállalat és a partnerei közötti kommunikációt, a digitalizált folyamatszabályozás révén támogatja a gyors és pontos adatszolgáltatást, ami hozzájárul a sertéstenyésztés naturális és gazdasági eredményességének növeléséhez. A partnerek a futásidőben kapott információknak köszönhetően javítani tudnak a válogatási hatékonyságon, ami fajlagos takarmányhasznosulást is eredményez.

A díjat Balázs Norbert, a Bonafarm Mezőgazdaság sertésintegrációs igazgatója vette át a díjkiosztón.

„Az agrárpályázatok legnívósabb versenyén egy igen erős mezőnyben sikerült felállnunk a dobogóra, aminek nagyon örülünk. A portál 3 éve működik, több mint 1,5 millió hízósertés adatait tároljuk, ami már egy elég nagy adathalmaz ahhoz, hogy megbízható statisztikákat készítsünk a stratégiai céljaink kialakításához, valamint partnereink fejlődésének további támogatásához” – mondta el Balázs Norbert.

Az idei évben – kiemelkedő számú – összesen 24 pályázatot nyújtottak be az „Állattenyésztési Termékdíj” kategóriában. Ezen belül a pályázat szervezője három alkategóriát alakított ki: Takarmányozás; Állategészségügy, élelmiszerfeldolgozás, genetika; Agrárinformatika, tartástechnológia. Utóbbiba kerültek a legösszetettebb, legszínvonalasabb anyagok is, amit a zsűri két sorozat II. és III. díj kiosztásával honorált.

A pályázatokat rangsoroló szakmai zsűri elnöke Dr. Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezetője volt, míg a bíráló bizottság tagjai közt helyet kapott Dr. Annaházi László, az ANIPHARMA Kft. ügyvezetője és Dr. Sallai László, az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének főiskolai docense.

 

További információk:

E-mail-cím: sajto@bonafarm.hu