Ágazataink / Állattenyésztés

Baromfiágazat

A sertéshús mellett a baromfihús is a magyar konyha alapvető, mindennapi alapanyaga: a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz a baromfihúsok fogyasztása is nélkülözhetetlen.

Ágazatunk baromfivágással és készítménygyártással is foglalkozik, melynek során döntően a stratégiai partnerünk, a Hungerit Zrt. saját és integrációs telepeiről, hazai forrásokból szerezzük be a húsalapanyagot. Szakmai tudásunk és felkészültségünk mélyen gyökerezik, hiszen a szentesi baromfifeldolgozó 1922-ben kezdte meg működését. Fő profilunk az elsődlegesen feldolgozott bontott-vágott baromfi termékek, a magasan feldolgozott, készre sütött termékek és a sült kacsa termékek előállítása.

11 millió
pecsenyekacsa
21 millió
brojlercsirke
35 országba
irányuló export

Évente 87.000 tonna baromfit – 21 millió brojlercsirkét, 11 millió pecsenyekacsát, 300.000 pecsenyelibát – dolgozunk fel és 66.000 tonna készterméket állítunk elő. Ennek köszönhetően a hazai piacon a kiskereskedőktől a legnagyobb áruházláncokig a kereskedelem minden szintjén jelen vagyunk saját és vevői márkás termékeinkkel. Export értékesítésünk – amely a forgalom közel felét teszi ki –, 35 országba irányul.