Húságazat

Hazánkban a sertéshús fogyasztásának komoly hagyománya van, hiszen tradicionális ételeink jellemző alapanyaga, a kiegyensúlyozott étrend egyik fontos eleme.

Hiszünk abban, hogy igazán finom húsételeket csak kiváló alapanyagból készíthetünk, és mindent meg  is teszünk annak érdekében, hogy  az általunk előállított sertéshúsok kifogástalan alapjául szolgáljanak az ínycsiklandó fogásoknak.

prémium
húskínálat
minőségi
sertéshús-alapanyag

Friss hús előállításunkért a mohácsi vágóhíd üzemeltetője, az MCS Vágóhíd Zrt. – a Bonafarm Csoport stratégiai partnere és a Pick Szeged Zrt. stratégiai beszállítója – felel. Együttműködésünk keretében a vágóhídon levágott sertések jelentős részét a Bonafarm Csoport és annak integrációjához tartozó sertéstelepek biztosítják. Ennek köszönhetően, a Pick Szeged Zrt. részére a cégcsoporton belül érvényes magas szintű elvárásoknak megfelelő, kiváló minőségű sertéshúst szállíthat az MCS Vágóhíd Zrt.

A vágóhídon a piaci igényeket szem előtt tartó és ahhoz rugalmasan alkalmazkodó, magasabb hozzáadott értékű termelés valósítható meg, ami a piaci lehetőségek magas szintű kihasználását teszi lehetővé. Az üzemben előállított tőkehús részben a Pick Szeged Zrt. készítményüzemeinek alapanyag ellátását biztosítja, másrészt belföldi és export, kiskereskedelmi valamint feldolgozó partnereknek értékesítjük azokat különféle csomagolási formában.

Prémium húsok

Az MCS Vágóhíd Zrt. elkötelezett a fogyasztói igények magas szintű, kiváló termékekkel való kiszolgálása mellett. Napjainkban a fogyasztók egyre tudatosabbak – és mivel az élelmiszer bizalmi termék, nem csoda, hogy a vásárlók egyre nagyobb része szeretne teljesen tisztában lenni az asztalára került étel eredetével. Tudjuk, hogy vásárlóink és fogyasztóink elvárják tőlünk, hogy ennek teljesítése érdekében ismerjük az alapanyagaink eredetét és biztosítsuk azok kiváló minőségét. A Bonafarm Csoport sertéságazata és az MCS Vágóhíd közös együttműködése nyomán születtek meg azok a közös fejlesztések, amik eredményeként 2018 év végén polcokra kerültek azok a magas hozzáadott értékkel rendelkező húsok, melyek három alappillére a teljes élettartam alatt kizárólag GMO-mentes takarmány felhasználása, a felelős antibiotikum használat és a magasabb állatjóléti körülmények biztosítása.

gmo-mentes-ikon
  • GMO-mentes takarmány a teljes élettartam alatt
  • Keveréktakarmányok előállítása a magyarországi és az európai uniós GMO-mentes rendeleteknek megfelelően
  • Tanúsítottan 100 %-ban GMO-mentes takarmány-alapanyagok felhasználásával
antibiotikum-mentes-ikon
  • Antibiotikum-mentes takarmánnyal hizlalt sertések
  • Felelős antibiotikum felhasználás
  • Humánegészségügyben kritikus antibiotikumok használatának mellőzése
magas-allatjolet-ikon
  • Global G.A.P. állatjóléti tanúsítással rendelkező telepek
  • Alacsonyabb telepítési sűrűség, több férőhely, kevesebb stressz
  • Környezetgazdagító elemek, játékok

A fenti kritériumoknak való megfelelést független, harmadik felek tanúsítják az MCS Vágóhíd Zrt-nek. Így a PICK Friss hús logóval ellátott termékek legnagyobb előnye a szigorú előírásoknak való megfelelés és a teljes nyomonkövethetőség.