MCS Vágóhíd Zrt.

~700
munkavállaló
~1 millió
vágás/év kapacitás

A mohácsi vágóhíd Magyarország egyik legkorszerűbb sertésvágóhídja. A 26.000 m2-es alapterülettel rendelkező vágóhíd vágó-, csontozó-, daraboló- és csomagolóüzem egyben, ahol közel 700 munkavállaló dolgozik. A legmodernebb technológia alkalmazásának köszönhetően az éves vágókapacitás 1 millió sertés, mely műszakonként 4.000 normál sertés és 400 koca feldolgozását jelenti, míg az üzem csomagolási kapacitása napi 150 tonna. A termelés a piaci igényeket szem előtt tartva folyik, így a gyártás képes rugalmasan alkalmazkodni a különféle piaci helyzetekhez, az üzemben megvalósított magas hozzáadott értékű termelés pedig a piaci lehetőségek magas szintű kihasználását teszi lehetővé a vállalat számára.

Az MCS Vágóhíd Zrt. alapanyag-szükségletét döntően hazai forrásokból fedezi. Az élősertések meghatározó részét a Bonafarm Mezőgazdaság saját, valamint a hazai viszonylatban egyedülálló sertésintegrációs partnerhálózatának telepei adják, biztosítva ezáltal, hogy megbízható minőségű és nyomon követhető sertéshús kerülhessen csak ki a mohácsi üzemből. Az évente levágott összes sertés kb. 15%-a prémium minősítésű hízó. Ezek az állatok a Bonafarm Mezőgazdaság olyan telepein születtek és nevelkedtek, amelyeken a GlobalG.A.P. tanúsítványa igazolja a magas állatjóléti státuszt: kiemelt figyelmet fordítunk a kocák, a malacok és a hízók jóllétére, egészségére, valamint megnyugtató környezetet biztosítunk számukra.

A Bonafarm Csoport sertéságazata és az MCS Vágóhíd közös együttműködése nyomán születtek meg azok a közös fejlesztések, melyek eredményeként 2018 év végén polcokra kerültek azok a magas hozzáadott értékkel rendelkező húsok, melyek három alappillére a teljes élettartam alatt kizárólag GMO-mentes takarmány felhasználása, a felelős antibiotikum használat és a magasabb állatjóléti körülmények biztosítása. A mohácsi vágóhíd a szintén Bonafarm Csoport tag, nagy múltú Pick Szeged Zrt.-nek a fő alapanyag beszállítója is, így a Mohácson feldolgozott sertéshúsok különféle húskészítmények formájában is eljutnak több ezer család asztalára.

Tanúsított minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági rendszereink:
• BRC
• IFS
• ISO 9001:2015
• Számos vevői audit (Tesco TFMS, Lidl, Auchan, Hilton stb.).
• Számos exportengedély, közel 40 országba szállítunk.
• GMO-mentes termékcsalád

Elérhetőségeink

MCS Vágóhíd Zrt.

H-7700 Mohács,
Pick Márk út 1.
Tel.: +36 69 887 651
Email: info@mcs.hu
mcs.hu

Vezetőség

Lengl Tamás
Operációért felelős igazgatósági tag

Lengl Tamás

 • Bonafarm Zrt. – Operációs vezérigazgató-helyettes (2023-)

Tamás egyetemi tanulmányait követően a MiZo-Baranyatej Zrt.-nél kontrollerként kezdte karrierjét, ahol egy év után értékesítési vezetővé lépett elő. 2001-től a ranglétrán tovább haladva logisztikai igazgatóként tevékenykedett közel 4 évig. Ezt követően a Pécsi Sörfőzde Zrt.-nél szintén logisztikai igazgatóként töltött egy évet. Cégcsoportos pályafutását 2006-ban a Sole-MiZo Zrt-nél kezdte logisztikai igazgatói pozícióban. Az élelmiszeripar területéről az állattenyésztési ágazatba lépve a Rem-Bó Kft. ügyvezetői tisztségét töltötte be 6 évig, majd a Bóly Zrt. baromfi ágazatvezetőjeként dolgozott 2013-ig. Ezt követően a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. ügyvezetője volt 6 éven keresztül, majd 2019 és 2023 között az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója volt.

Tanulmányok

 • Janus Pannónius Tudományegyetem – Közgazdász, MSC (1991-1997)

Szakmai érdekképviseleti vagy egyéb szervezetben betöltött pozíció

 • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – Országos küldött (2019-)

Deák Károly
Kereskedelmi
igazgató

Deák Károly

 • MCS Vágóhíd Zrt. – Kereskedelmi igazgató (2019-)

Károly releváns szakmai tapasztalatára a Nestlé Hungária Kft.-nél tett szert az évek alatt. 1996-ban a céghez érkezve üzletkötőként kezdte karrierjét, 2002-től pedig üzletágvezető volt több mint 10 évig. A Purina márka Key Account Managereként 2 évet dolgozott, majd értékesítési igazgatóként (cukrászat és kakaó kategória) tevékenykedett 4 éven át az MCS Vágóhíd Zrt.-hez történő érkezését megelőzően.

Tanulmányok

 • Dunaújvárosi Főiskola – Gépészmérnök (1986-1989, nem befejezett)
 • Bánki Donát Technikum – Gépésztechnikus (1989-1991)

 

Borza Norbert
Műszaki
igazgató

Borza Norbert

 • MCS Vágóhíd Zrt. – Műszaki igazgató (2020-)

Norbert felsőfokú tanulmányait követően az Elcoteq Magyarország Kft.-nél tesztmérnökként kezdte pályafutását, ahol 2004-től projektvezetőként és tesztfejlesztő mérnökként dolgozott 4 éven keresztül. 2008-től műszaki asszisztensi, 2009-től pedig projekt mérnöki pozícióban dolgozott tovább a Nostra Cement Kft.-nél. Stratégiai partnerünkhöz a Lafarge Cement Magyarország Kft.-től érkezett, ahol az évek előre haladtával végig járta a ranglétrátát. Automatizálási mérnökként kezdett, majd villamos üzemvezető volt 2 évig, 2014-től pedig karbantartás vezetői posztot töltött be. Végül 2019-ben termelésvezetőként zárta munkásságát a cégnél. Az MCS Vágóhíd Zrt.-nél 2019-ben, mint műszaki vezető kezdett.

Tanulmányok

 • Kandó Kálmán Műszaki Főiskola – Villamosmérnöki szak, híradástechnika szakirány (1995-1999)
 • Kandó Kálmán Műszaki Főiskola – Villamosmérnök szakos mérnöktanár (1995-1999)

Juhász Adrián
Termelési igazgató

Juhász Adrián 

 • MCS Vágóhíd Zrt. – Termelési igazgató (2023-)

Adrián az egyetemi tanulmányai után az Elcoteq Hungary Kft. termelésirányító csoportvezetője volt 2005 és 2007 között. Ezt követően az autóiparban érdekelt SMT Hungaria Kft.-nél töltött be termelésvezetői pozíciót 2010-ig, majd a CabTec Kft.-nél dolgozott azonos pozícióban. 2015-ben érkezett a Bonafarm Csoporthoz, és a Sole-Mizo Zrt. lean vezetője volt 2019-ig. Ez után egy rövid ideig a cégcsoporton kívül dolgozott, a Nief Plastic Hungária Kft. termelési igazgatója volt, majd az MCS Vágóhíd Zrt. mérnökségi vezetőjeként tért vissza a Bonafarmhoz.

Tanulmányok

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Gépészmérnök (2003-2006)
 • Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar – Élelmiszermérnök, állati eredetű nyersanyag feldolgozás szakirány (2015-2019)

Bárczy Barnabás
Ellátási lánc igazgató

Bárczy Barnabás

 • MCS Vágóhíd Zrt. – Ellátási lánc igazgató (2024-)

Barnabás 2014 és 2016 között a Honsa Kft.-nél dolgozott termelési vezetőként. Ezt követően csatlakozott a Bonafarm Csoporthoz mint a Pick Szeged Zrt. értékesítési tervezője. 1 év elteltével az MCS Vágóhíd Zrt. tervezési csoportvezetője lett, majd 2019-től 2023-ig tervezési és szállítmányozási vezetői pozícióban dolgozott. 2024-től az MCS Vágóhíd Zrt. és a Hungerit Zrt. ellátási lánc igazgatója.

Tanulmányok

 • Pécsi Tudományegyetem – Mérnökinformatikus (2010-2016)

Gémes Mónika
Minőségirányítási és termékfejlesztési igazgató

Gémes Mónika

 • MCS Vágóhíd Zrt. – Minőségirányítási és termékfejlesztési igazgató (2024-)

Mónika 2004-től 14 éven át volt a Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. minőségirányítási vezetője. A Bonafarm Csoporthoz 2018-ban csatlakozott az MCS Vágóhíd Zrt. minőségirányítási vezetőjeként, amely pozíciót két évig töltötte be. 2020-tól 2023-ig a vállalat minőségirányítási igazgatója volt, 2024-től pedig az MCS Vágóhíd Zrt. és a Hungerit Zrt. minőségirányítási és termékfejlesztési igazgatója.

Tanulmányok

 • Szegedi Tudományegyetem – Állati eredetű élelmiszer-technológus mérnöki szak (2001-2004)
 • Budapesti Corvinus Egyetem – Élelmiszermérnök- élelmiszerbiztonsági szak (MSc) (2006-2009)

Tekintse meg a Bonafarm Csoport stratégiai partnerének telephelyeit interaktív térképünkön!

Szűrés tagvállalatok szerint

Mohács

Cím: 7700 Mohács, Pick Márk út 1.