SAJTÓSZOBA

Termékvisszahívás

2024.05.21.

A Sole-Mizo Zrt. termékvisszahívásról tájékoztatja a tisztelt Vásárlókat.

A Sole-Mizo Zrt. tájékoztatja a tisztelt Vásárlókat, hogy az alábbi megnevezésű, fogyaszthatósági idejű és termékazonosítóval ellátott termékét visszahívja.

Termék megnevezése: FARMER 1,5% UHT tej, 1 liter
Fogyaszthatósági idő: 01.10.2024.
Termékazonosító: L 160 C

A fenti termék visszahívásának oka, hogy a termékben esetlegesen előfordulhatnak világosbarna szemcsék, amelyek az ultramagas hőmérsékleten (142 oC) történő hőkezelés hatására karamellizálódott tejfehérje- és tejzsírelemek. Ezek a tej alapvető alkotórészei, nem pedig egyéb, a környezetből származó tejidegen anyagok, így a világosbarna szemcsék a tej érzékszervi elváltozását okozhatják, de a termék élelmiszerbiztonsági kockázatot nem hordoz, emberi egészségre nem ártalmas!

A termékvisszahívás kizárólag a fenti megnevezéssel, 01.10.2024. fogyaszthatósági idővel és L160C azonosítóval ellátott termékekre vonatkozik. Amennyiben ebből vásárolt, a Sole-Mizo Zrt. arra kéri Önt, hogy vigye vissza a terméket a vásárlás helyszínére, ahol annak teljes vételárát visszatérítik, blokk nélkül is. A más fogyaszthatósági idővel és termékazonosítóval ellátott FARMER 1,5% UHT tej, 1 literes termékek továbbra is megvásárolhatók és fogyaszthatók.

A Sole-Mizo Zrt. felelős gyártói magatartást tanúsítva, kereskedelmi partnereivel együttműködve azonnal intézkedett, és visszahívta az érintett termékeket, valamint tájékoztatta a vásárlókat. A vállalat számára a legfontosabb, hogy fogyasztói számára mindenkor biztonságos tejtermékeket kínáljon, így a Sole-Mizo Zrt. által gyártott, a polcokon elérhető termékek továbbra is megvásárolhatók és fogyaszthatók.