SAJTÓSZOBA

Dániában tanulhatnak a mohácsi vágóhíd szakmai gyakornokai

2020.09.07.

A Bonafarm Csoport stratégiai partnere, az MCS Vágóhíd Zrt. 2020-ban sikeresen pályázott az Erasmus+ mobilitási programban.

A Bonafarm Csoport stratégiai partnere, az MCS Vágóhíd Zrt. 2020-ban sikeresen pályázott az Erasmus+ mobilitási programban. A „Húsipari termékgyártó tanulók dániai szakmai gyakorlata” című pályázatunkkal több, mint 100 ezer euró támogatást nyertünk a mohácsi vágóhídon szakmai gyakorlaton lévő, húsipari termékgyártó szakmunkás képzésben részt vevő diákok külföldi gyakorlatának teljes körű lebonyolítására.

A mobilitási program Dániában valósul meg két tanéven keresztül. A program keretein belül tanévenként 20-20 diák utazhat az 5 hetes szakmai tanulmányútra, ahol szakmájukhoz kapcsolódóan bővíthetik majd ismereteiket. A fogadó intézmény a Zealand Business College ZBC, mely egy üzleti tanulmányokkal és szakképzéssel foglalkozó dán oktatási intézmény. Tanulóink az iskola vágó, csontozó és húskészítménygyártó tanüzemében tudják majd elsajátítani a szakma különböző fogásait, illetve az oktatási központ saját boltjában gyakorolni tudják majd a bolti eladás technikáit is.

Az Erasmus+ program lehetőséget biztosít a tanulók számára, hogy külföldön, tanüzemi keretek között gyakorolhassák az elsődleges és a másodlagos húsfeldolgozást. A szakmai tudás fejlesztése mellett azonban nem szabad megfeledkezni a személyes élményekről és a különféle kompetenciák fejlesztésének lehetőségéről sem.

A pályázatot az alábbi három szakképző iskola együttműködésével valósítjuk meg:

  • Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  • Pécsi SZC II. Béla Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
  • AM Dunántúli Agrárképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

A tanulókat az első két hétben szaktanár, a gyakorlat fennmaradó részében szakoktató, illetve a teljes gyakorlati időszakban egy HR koordinátor kollégánk fogja kísérni és támogatni. Az ő feladatuk a tanulók segítése, valamint olyan technikák, eszközhasználatok és módszerek elsajátítása, melyeket az iskolák saját oktatási tematikájukban, illetve mi magunk a mohácsi vágóhíd belső képzéseibe be tudunk majd építeni.

Jelenleg a hallgatók jelentkezéseit fogadja be a mohácsi HR csapat. A kiválasztásra ősszel kerül sor, és ha a járványhelyzet kedvezően alakul, akkor 2021. február 22-én kezdik meg a tanulók az 5 hetes szakmai gyakorlatukat.