Mezőgazdasági Laboratórium

A Bonafarm Mezőgazdaság tagvállalataként a Bóly Zrt. évtizedek óta végez laboratóriumi szolgáltatást (korábban Szakszolgálati Állomás néven), melyet jelenleg a Mohácsi Mezőgazdasági Laboratórium lát el. Ez az intézmény 2001-ben Pécs-Danicpusztáról települt át Mohácsra egy korszerűen felújított épületbe, ami lehetőséget teremtett arra, hogy akkreditált laboratóriumként a laboratóriumi munkák mennyiségét tovább bővítsük és a minőséget is folyamatosan fejlesszük.

Laboratóriumunk a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén végez szolgáltató tevékenységet, feladatát korszerű és kiváló berendezésekkel és módszerekkel látja el. Az MSZ EN ISO/IEC 17025-ös szabvány szerinti munkavégzést a sikeres akkreditációs felülvizsgálatok igazolják, továbbá jó eredményekkel veszünk részt szervezett hazai és nemzetközi körvizsgálatokon, laboratóriumok közötti összeméréseken is.

A laboratóriumi fejlesztések során a legkorszerűbb, automatizált rendszereket telepítettük, melyekkel nagyszámú, pontosan ellenőrzött mérést tudunk elvégezni. Szakembereink tapasztalata, folyamatos belföldi és külföldi továbbképzése, valamint európai színvonalú műszerparkunk garantálják megrendelőink számára a precíz, megbízható analitikai meghatározást.

Vizsgálati spektrumunk széles:

  • élelmiszerek (búza-, kukorica-, szója őrlemények, szójatermékek) fizikai, kémiai és mikotoxin vizsgálatát,
  • takarmányok (alapanyagok, tápok, takarmány keverékek, szálas takarmányok) fizikai, kémiai, mikotoxin vizsgálatát,
  • talajok fizikai, kémiai, illetve erdőtelepítés céljából végzett vizsgálatát,
  • trágya (műtrágya, híg- és szervestrágya),
  • termésnövelő anyagok,
  • víz (ivóvíz, felszíni- és felszín alatti víz, szennyvíz),

vizsgálatokat végzünk, ugyanakkor természetesen ügyfeleink kérésére a fentieken kívül egyéb (nem akkreditált, de validált, esetleg egyedi) méréseket is el tudunk végezni.

A vizsgálati mintákat a kitöltött megrendelőlappal és adatlappal fogadjuk munkanapokon 8-14 óráig.

Letölthető dokumentumok:

Bonafarm Mezőgazdaság Mohácsi Mezőgazdasági laboratóriuma

Cím: 7700 Mohács, Budapesti út 21.
Telefonszám: +36/20 411 2637 ;  +36/20 411 2609
E-mail: mglabor@boly.bonafarm.hu