Pick Szeged Zrt.

~ 2.200
munkavállaló
11 ezer
tonna szalámi
30 ezer
tonna egyéb húskészítmény

Cégcsoportunk legnagyobb múlttal rendelkező vállalata a Pick Szeged Zrt. A Pick Márk által 1869-ben alapított vállalat családi vállalkozásként indult, ám több mint 150 év elteltével az ország és Közép-Európa egyik legnagyobb húskészítménygyártó vállalatává fejlődött .

A töretlen siker titkát a hagyományokban, a generációról generációra átörökített szakmai tudásban, valamint a minőség iránti feltétlen elkötelezettségben kell keresni. A régi és új értékeket szem előtt tartva gondozzuk és építjük az általunk gyártott, jól ismert márkákat – a PICK, a HERZ és a Família – melyek saját termékkategóriájukban ma már egyet jelentenek a kiváló minőséggel minden fogyasztó fejében.

A termékeinkhez szükséges legfontosabb alapanyag nagy részét, a minőségi sertéshúst stratégiai partnerünk, az MCS Vágóhíd Zrt. biztosítja. A szigorúan ellenőrzött vágási tevékenységgel a vágóhíd garantálja, hogy csak olyan húsanyag kerül be a gyártási folyamatba, mely a hazai jogszabályokban lefektetettnél szigorúbb állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági követelményeinknek minden szempontból maradéktalanul megfelel. Ebből a sertéshús alapanyagból évente közel 40.000 tonna kifogástalan minőségű és páratlan ízvilágú húskészítményt állítunk elő. Árbevételünk több mint 30%-a exportból származik. Fő piacunk Magyarország, ezen kívül elsősorban az Európai Unió egyéb piacain értékesítjük a húskészítményeinket; legfontosabb export piacunk Németország.

Szegedi üzemeinkben készülnek a penészes és penészmentes szalámik, a virslik, a párizsik, a felvágottak és a májasok, Baján sonkákat és bacont, míg Alsómocsoládon kolbászokat és penészmentes szalámikat állítunk elő. A stratégiai partner mohácsi vágóhíddal együtt egészen az élőállat-vágástól a hús-, illetve húskészítmény nagy- és kiskereskedelemig lefedjük a teljes húsipari termékpályát, melynek minden folyamatát a Bonafarm Csoport minőségirányítási rendszere felügyeli, valamint szavatolja termékeink biztonságosságát és nyomon követhetőségét az állattartó telepektől a boltok polcaiig.

Legfőbb stratégiai célunk a fogyasztói igények kielégítése mellett a gyártási technológiánk folyamatos fejlesztése, kiemelt szempontként kezelve a környezetvédelmet. A környezettudatos és fenntartható működés érdekében különös figyelmet fordítunk a vízminőség-védelemre, a víztakarékosságra, a termelés során keletkezett hulladék megfelelő kezelésére, a levegő tisztaságának védelmére, továbbá előnyben részesítjük az energiatakarékos műszaki megoldásokat.

Márkáink és termékeink

Hagyományaink megőrzése mellett célunk, hogy folyamatosan fejlődve kiemelkedő és egyedi fogyasztói élményt nyújtó márkatermékeink a minőség és megbízhatóság garanciái legyenek itthon és világszerte egyaránt. Jól ismert márkáink – a PICK, a HERZ és Família – kínálatában így megtalálhatóak a legmagasabb fogyasztói igényeket kielégítő prémium termékek mellett a kifogástalan minőségű, hétköznapi fogyasztásra szánt készítmények is. Minden esetben kiemelten odafigyelünk arra, hogy termékeink mindig a legfinomabbak legyenek.

Vezértermékünk, a több mint 150 éves múltra visszatekintő PICK Téliszalámi, egyedülálló Hungarikum, amit utánozhatatlan ízvilága tesz egyedivé. Összetéveszthetetlen aromája az 1869 óta változatlan, eredeti receptúrának, a minőségi alapanyagok felhasználásának, a hagyományos, közel 100 napon át tartó füstölési-érlelési folyamatnak, és a szalámimester gondos felügyeletének köszönhető. Évente közel 9 millió rudat értékesítünk belőle, melynek köszönhetően vezető szerepet tölt be a magyar piacon. Mindemellett a PICK Téliszalámit 30 országba exportáljuk, Japántól egészen az USA-ig.

A Téliszalámi mellett a PICK márka piacvezető szerepet tölt be továbbá a márkázott szalámi, párizsi és snack kolbász piacon is. A PICKOLINO virsli termékcsaládnak köszönhetően pedig egyre erősebb pozícióval rendelkezünk a virsli piacon is.

A PICK márka erejét jól mutatja, hogy a megalapításuk óta minden évben elnyeri a Superbrands és MagyarBrands díjakat, valamint a VMLY&R reklámügynökség fogyasztói megkérdezésen alapuló 2019-es reprezentatív kutatása szerint a 3. legerősebb márka Magyarországon.

Herz

A Herz márka is több mint 130 éves múlttal rendelkezik már, és a minőségi sonka termékeivel értékben piacvezető a márkázott sonkák között. A HERZ Gála albrand alá tartozó sonkák a tudatos táplálkozás iránt elkötelezett, a magas minőséget kereső fogyasztók igényeit szolgálják ki, hiszen GMO-mentes, megbízható magyar gazdaságban, gondosan nevelt és antibiotikumoktól mentes takarmánnyal etetett hízósertések húsából készülnek.

A Herz szortimentjének másik különlegessége a HERZ Classic Téliszalámi, melyet 2014-ben Hungarikummá minősítettek. A Pick Szeged Zrt. így az egyetlen olyan élelmiszergyártó, mely két Hungarikummal is büszkélkedhet.

Família

A Família széles portfólióval rendelkező családi márkánk azoknak a fogyasztóknak, akik kedvező áron szeretnének garantáltan jó minőségű húskészítményeket vásárolni. A Família húskészítmények árszínvonala, széles termékválasztéka és a Bonafarm Csoport által garantált minősége ezt a fogyasztói keresletet szolgálja ki.

Legfontosabb díjaink és elismerések:

 • 2019 A PICK 3. legerősebb magyar márka – PICK (VMLY&R kutatás)
 • Superbrands díj – PICK, HERZ (16. alkalommal)
 • Magyarbrands díj – PICK, HERZ (9. alkalommal)
 • 2018 Mentes-M verseny – kategória győzelem – HERZ Vital E-szám mentes csemege szalámi
 • 2017 Legvonzóbb munkáltatónak járó különdíj – Randstad Award (FMCG szektor)
 • 2016 Magyar Innovációs Nagydíj – kiemelt elismerés a PICKSTICK Snack gyártási eljárásának innovációjáért
 • 2014 Hungarikum elismerés a PICK és a HERZ Classic Téliszaláminak
 • 1992 Foodapest – Grand Prix
 • 1978 Szegedi Ipari Vásár – Nagydíj
 • 1958 Brüsszeli Világkiállítás – HERZ téliszalámi Nagydíj
 • 1935 Brüsszeli Világkiállítás – PICK téliszalámi elismerő oklevél
 • 1927 Szaloniki – értékelő diploma a PICK nemzetközileg elismert minőségére
 • 1900 Párizsi Világkiállítás – PICK bronzérem, HERZ nagydíj
 • 1896 Budapesti Milleniumi Világkiállítás – HERZ téliszalámi nagydíj
 • 1888 Pécsi Általános Mű-, Ipar-, termék- és Állatkiállítás – PICK „haladás és kivitelképességért” aranyérem

Tanúsított minőségirányítási- és élelmiszerbiztonsági rendszereink:

 • ISO 9001:2015
 • IFS
 • BRC

Elérhetőségeink

Pick Szeged Zrt.

H-6725 Szeged, Szabadkai út 18.
Telefon: +36 62 567-000
E-mail: titkarsag@pick.hu
www.pick.hu

Vezetőség

Takács István
Vezérigazgató

Sutka László
vezérigazgató-helyettes

Ámann Gábor
Értékesítési igazgató

Érszegi András
Gazdasági igazgató

Haluska Adrienn
Fejlesztési és minőségirányítási igazgató

Majsa János
Műszaki és beruházási igazgató

Heltai Lajos
Termelési igazgató

Tekintse meg a Pick Szeged Zrt. telephelyeit interaktív térképünkön!

Szűrés tagvállalatok szerint

Szeged, Maros utcai telephely

Cím: 6721 Szeged, Maros utca 21.

Szeged

Cím: 6725 Szeged, Szabadkai út 18.
Telefon: +36 62 567-000

Baja

Cím: 6500 Baja, Keleti körút 26.

Alsómocsolád

Cím: 7345 Alsómocsolád, Alsómocsoládi út 2.