Pick Szeged Zrt.

~ 1.800
munkavállaló
~10 ezer
tonna szalámi gyártása évente
~30 ezer
tonna egyéb húskészítmény gyártása évente

A Bonafarm Csoport legnagyobb múlttal rendelkező vállalata a Pick Szeged Zrt. A Pick Márk által 1869-ben alapított vállalat családi vállalkozásként indult, ám több mint 150 év elteltével az ország és Közép-Európa egyik legnagyobb húskészítménygyártó vállalatává fejlődött .

A töretlen siker titkát a hagyományokban, a generációról generációra átörökített szakmai tudásban, valamint a minőség iránti feltétlen elkötelezettségben kell keresni. A régi és új értékeket szem előtt tartva gondozzuk és építjük az általunk gyártott, jól ismert márkákat – a PICK, a HERZ és a Família – melyek saját termékkategóriájukban ma már egyet jelentenek a kiváló minőséggel minden fogyasztó fejében.

A termékeinkhez szükséges legfontosabb alapanyag nagy részét, a minőségi sertéshúst stratégiai partnerünk, az MCS Vágóhíd Zrt. biztosítja. A szigorúan ellenőrzött vágási tevékenységgel a vágóhíd garantálja, hogy csak olyan húsanyag kerül be a gyártási folyamatba, mely a hazai jogszabályokban lefektetettnél szigorúbb állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági követelményeinknek minden szempontból maradéktalanul megfelel. Ebből a sertéshús alapanyagból évente közel 40.000 tonna kifogástalan minőségű és páratlan ízvilágú húskészítményt állítunk elő. Árbevételünk több mint 30%-a exportból származik. Fő piacunk Magyarország, ezen kívül elsősorban az Európai Unió egyéb piacain értékesítjük a húskészítményeinket; legfontosabb export piacunk Németország.

Szegedi üzemeinkben készülnek a penészes és penészmentes szalámik, a virslik, a párizsik, a felvágottak és a májasok, Baján sonkákat és bacont, míg Alsómocsoládon kolbászokat és penészmentes szalámikat állítunk elő. A stratégiai partner mohácsi vágóhíddal együtt egészen az élőállat-vágástól a hús-, illetve húskészítmény nagy- és kiskereskedelemig lefedjük a teljes húsipari termékpályát, melynek minden folyamatát a Bonafarm Csoport minőségirányítási rendszere felügyeli, valamint szavatolja termékeink biztonságosságát és nyomon követhetőségét az állattartó telepektől a boltok polcaiig.

Legfőbb stratégiai célunk a fogyasztói igények kielégítése mellett a gyártási technológiánk folyamatos fejlesztése, kiemelt szempontként kezelve a környezetvédelmet. A környezettudatos és fenntartható működés érdekében különös figyelmet fordítunk a vízminőség-védelemre, a víztakarékosságra, a termelés során keletkezett hulladék megfelelő kezelésére, a levegő tisztaságának védelmére, továbbá előnyben részesítjük az energiatakarékos műszaki megoldásokat.

Márkáink és termékeink

Hagyományaink megőrzése mellett célunk, hogy folyamatosan fejlődve kiemelkedő és egyedi fogyasztói élményt nyújtó márkatermékeink a minőség és megbízhatóság garanciái legyenek itthon és világszerte egyaránt. Jól ismert márkáink – a PICK, a HERZ és Família – kínálatában így megtalálhatóak a legmagasabb fogyasztói igényeket kielégítő prémium termékek mellett a kifogástalan minőségű, hétköznapi fogyasztásra szánt készítmények is. Minden esetben kiemelten odafigyelünk arra, hogy termékeink mindig a legfinomabbak legyenek.

PICK

Vezértermékünk, a több mint 150 éves múltra visszatekintő PICK Téliszalámi, egyedülálló hungarikum, amit utánozhatatlan ízvilága tesz egyedivé. Összetéveszthetetlen aromája az 1869 óta változatlan, eredeti receptúrának, a minőségi alapanyagok felhasználásának, a hagyományos, közel 100 napon át tartó füstölési-érlelési folyamatnak, és a szalámimester gondos felügyeletének köszönhető. Évente közel 9 millió rudat értékesítünk belőle, melynek köszönhetően vezető szerepet tölt be a magyar piacon. Mindemellett a PICK Téliszalámit 30 országba exportáljuk, Japántól egészen az USA-ig.

A téliszalámi mellett a PICK márka piacvezető szerepet tölt be továbbá a márkázott szalámi, párizsi és snack kolbász piacon is. A PICKOLINO virsli termékcsaládnak köszönhetően pedig egyre erősebb pozícióval rendelkezünk a virsli piacon is.

A PICK márka erejét jól mutatja, hogy a megalapításuk óta minden évben elnyeri a Superbrands és MagyarBrands díjakat, valamint a VMLY&R reklámügynökség fogyasztói megkérdezésen alapuló 2019-es reprezentatív kutatása szerint a 3. legerősebb márka Magyarországon.

HERZ

A HERZ márka több mint 130 éves múlttal rendelkezik, a minőségi sonka termékeivel. A HERZ sonkák a tudatos táplálkozás iránt elkötelezett, a magas minőséget kereső fogyasztók igényeit szolgálják ki. Egytől egyig magas (min. 80%) hústartalommal, alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, valamint hozzáadott ízfokozót és színezéket nem tartalmaznak. A gondosan válogatott minőségi alapanyagok, a hosszú múltra visszatekintő szakértelem és a harmonikus fűszerezés biztosítja, hogy sonka termékeink ne csak kiemelkedő minőségűek, de páratlanul finomak is legyenek.

A főtt sonka piacon egyedülálló visszazárható csomagolás biztosítja, hogy a HERZ sonka termékek még tovább maradjanak ízletesek és változatlanul zamatosak, ezzel is elősegítve az élelmiszerpazarlás csökkentését. A környezeti fenntarthatóság jegyében az új HERZ sonkák csomagolása most 14%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz.

A HERZ szortimentjének másik különlegessége a HERZ Classic Téliszalámi, melyet 2014-ben hungarikummá minősítettek. A Pick Szeged Zrt. így az egyetlen olyan élelmiszergyártó, mely két hungarikummal is büszkélkedhet.

Família

A Família családi márkánkat azoknak a fogyasztóknak ajánljuk, akik kedvező áron szeretnének garantáltan jó minőségű húskészítményeket vásárolni. A Família húskészítmények árszínvonala, széles termékválasztéka és a Bonafarm Csoport által garantált minősége ezt a fogyasztói keresletet szolgálja ki.

Legfontosabb díjaink és elismerések:

 • 2019 A PICK 3. legerősebb magyar márka – PICK (VMLY&R kutatás)
 • Superbrands díj – PICK, HERZ (16. alkalommal)
 • Magyarbrands díj – PICK, HERZ (9. alkalommal)
 • 2018 Mentes-M verseny – kategória győzelem – HERZ Vital E-szám mentes csemege szalámi
 • 2017 Legvonzóbb munkáltatónak járó különdíj – Randstad Award (FMCG szektor)
 • 2016 Magyar Innovációs Nagydíj – kiemelt elismerés a PICKSTICK Snack gyártási eljárásának innovációjáért
 • 2014 Hungarikum elismerés a PICK és a HERZ Classic Téliszaláminak
 • 1992 Foodapest – Grand Prix
 • 1978 Szegedi Ipari Vásár – Nagydíj
 • 1958 Brüsszeli Világkiállítás – HERZ téliszalámi Nagydíj
 • 1935 Brüsszeli Világkiállítás – PICK téliszalámi elismerő oklevél
 • 1927 Szaloniki – értékelő diploma a PICK nemzetközileg elismert minőségére
 • 1900 Párizsi Világkiállítás – PICK bronzérem, HERZ nagydíj
 • 1896 Budapesti Milleniumi Világkiállítás – HERZ téliszalámi nagydíj
 • 1888 Pécsi Általános Mű-, Ipar-, termék- és Állatkiállítás – PICK „haladás és kivitelképességért” aranyérem

Tanúsított minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági rendszereink:

 • ISO 9001:2015
 • IFS
 • BRC

Elérhetőségeink

Pick Szeged Zrt.

H-6725 Szeged, Szabadkai út 18.
Telefon: +36 62 567 000
E-mail: titkarsag@pick.hu
www.pick.hu

Vezetőség

Lengl Tamás
Operációért felelős igazgatósági tag

Lengl Tamás

 • Bonafarm Zrt. – Operációs vezérigazgató-helyettes (2023-)

Tamás egyetemi tanulmányait követően a MiZo-Baranyatej Zrt.-nél kontrollerként kezdte karrierjét, ahol egy év után értékesítési vezetővé lépett elő. 2001-től a ranglétrán tovább haladva logisztikai igazgatóként tevékenykedett közel 4 évig. Ezt követően a Pécsi Sörfőzde Zrt.-nél szintén logisztikai igazgatóként töltött egy évet. Cégcsoportos pályafutását 2006-ban a Sole-MiZo Zrt-nél kezdte logisztikai igazgatói pozícióban. Az élelmiszeripar területéről az állattenyésztési ágazatba lépve a Rem-Bó Kft. ügyvezetői tisztségét töltötte be 6 évig, majd a Bóly Zrt. baromfi ágazatvezetőjeként dolgozott 2013-ig. Ezt követően a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. ügyvezetője volt 6 éven keresztül, majd 2019 és 2023 között az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója volt.

Tanulmányok

 • Janus Pannónius Tudományegyetem – Közgazdász, MSC (1991-1997)

Szakmai érdekképviseleti vagy egyéb szervezetben betöltött pozíció

 • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – Országos küldött (2019-)

Ámann Gábor
Értékesítési
igazgató

Ámann Gábor 

 • Bonafarm Zrt. –  Értékesítési igazgató (2019-)

Gábor releváns szakmai tapasztalatait először a Bácshús Zrt.-nél értékesítési kontrollerként szerezte. Néhány évvel később a Délhús Zrt.-nél értékesítési igazgatóként folytatta pályáját, melyet 1998-tól a Kresto Kft.-nél, mint értékesítési vezető folytatott. A Tolnahús Rt.-nél értékesítési igazgatóként eltöltött egy éve után kezdte karrierjét a cégcsoportnál: 2000-ben még a Délhús Zrt.-nél kezdett. A cég  jogutódja a Pick Szeged Zrt. lett, így már 2000 szeptembere óta  értékesítési igazgatóként tevékenykedik vállalatunknál.

Tanulmányok

 • Jannus Pannonius Tudomány Egyetem, Pécs – Közgazdász (1985-1989)
 • OKJ képzés – Kereskedelmi vezető (1997)

Haluska Adrienn
Operációs minőségirányítási és termékfejlesztési igazgató

Haluska Adrienn 

 • Bonafarm Zrt. – Operációs minőségirányítási és termékfejlesztési igazgató (2022)

Adrienn egyetemi tanulmányait követően a Pick Szeged Zrt.-nél termékfejlesztőként kezdte karrierjét, mely pozícióban közel 14 évet töltött el, majd termékfejlesztési vezetővé lépett elő. 2013-tól egy évig a ZIMBO Perbál Kft. minőségirányítási vezetője volt, majd 2014-től a húskészítmény ágazatot elhagyva a a Sole-Mizo Zrt. minőségirányítási és kutatásfejlesztési igazgató volt 6 éven át. A pozícióját megtartva, 2018-ban a Pick Szeged Zrt.-hez is visszatért. Jelenleg e tagvállalatunk fejlesztési és minőségirányítási igazgatója.

Tanulmányok

 • SZTE Élelmiszeripari Főiskolai Kar – Élelmiszeripari mérnök szak (hús-tej szakirány) (1994-1997)
 • SZTE Élelmiszeripari Főiskolai Kar – Műszaki tanári szak (1996-1998 )
 • SZTE Élelmiszeripari Főiskolai Kar – Élelmiszeripari higiénikus mérnök szak (2004-2006)

Szakmai érdekképviseleti vagy egyéb szervezetben betöltött pozíció

 • Magyar Élelmiszerkönyvi Szakbizottság (Tej és Tejtermék Szakbizottság) – Tag (2014-2020)

Oktatási tevékenység, oktatási intézményhez kötődő egyéb tevékenység

 • Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola – Óraadó tanár (1998)
 • Előadó számos szakmai előadáson (1999 -) 
 • SZTE Élelmiszeripari Főiskolai Kar Államvizsga Bizottságának – Rendszeres tag

Séllei Zsolt
Műszaki és
beruházási igazgató

Séllei Zsolt

 

Heltai Lajos
Termelési igazgató

Heltai Lajos 

 • Pick Szeged Zrt. – Termelési igazgató (2020 -)

Lajos felsőfokú tanulmányait követően a General Electric-nél kezdte pályafutását: 2007-től 3 évet töltött minőségmérnökként, majd 2 évig termelésvezető volt a cégnél. 2012-től a Flex-nél (korábban Flextronics) töltött 1 évet senior termelésvezetőként, majd a Partner in Pet Food-nál folytatta karrierjét. Termelésvezetőként kezdett, 2015-től pedig gyárigazgatóvá lépett elő, mely tisztséget 3 évig töltött be, mielőtt a Pick Szeged Zrt.-hez érkezett volna. Termelési igazgató-helyettesként kezdett vállalatunknál, 2 évig dolgozott ebben a pozícióban igazgatói tisztségét megelőzően.

Tanulmányok

 • Budapest Műszaki Főiskola – Minőségbiztosítás (2004 – 2007)
 • Szegedi Tudományegyetem – Élelmiszermérnök (2018 -)

Orosz Tibor
Ellátási lánc igazgató

Orosz Tibor

 • Pick Szeged Zrt. – Ellátási lánc igazgató (2022–)

Tibor pályafutásának egyik fontos állomása egy holland logisztikai vállalat volt, ahol felelős volt több jól ismert FMCG cég magyarországi logisztikai rendszerének implementálásáért és működtetésért (pl. Nestlé, Unilever). Ezt követően karrierje a Friesland Hungáriánál folytatódott, ahol közép-kelet-európai logisztikai igazgatóként aktív szerepe volt a vállalat elosztási rendszerének újratervezésében és optimalizálásában. A későbbiekben gyakorlatot szerzett BPR projektekben, valamint a különböző vállalatirányítási rendszerek (SAP, QAD, JD Edwards) bevezetésében is. A Bonafarm Csoporthoz való csatlakozását megelőző néhány évben vezetőként, valamint supply chain tanácsadóként tevékenykedett többek között húsipari, kiskereskedelemi, sütőipari, illetve egyéb gyártási és logisztikai implementációs területeken.

Tanulmányok 

 • Kereskedelemi és Vendéglátóipari Főiskola – Közgazdász
 • Széchenyi István Egyetem – Logisztikai szakmérnök

Tagságok, szakmai szervezetek 

 • MLBKT egyéni tag

Tekintse meg a Pick Szeged Zrt. telephelyeit interaktív térképünkön!

Szűrés tagvállalatok szerint

Szeged, Maros utcai telephely

Cím: 6721 Szeged, Maros utca 21.

Szeged

Cím: 6725 Szeged, Szabadkai út 18.
Telefon: +36 62 567-000

Baja

Cím: 6500 Baja, Keleti körút 26.

Alsómocsolád

Cím: 7345 Alsómocsolád, Alsómocsoládi út 2.