Vetőmagtermesztés

A mezőgazdasági növénytermesztés csúcsa technológia és szaktudás szempontjából a vetőmagtermesztés. A vetőmagvak termesztése az egyik hagyományos, erős pillére ágazatunknak.

Ahogy változik és növekszik a feldolgozandó fajok és fajták száma, ahogy emelkednek a minőségi követelmények is, úgy válik mind fontosabbá a csávázás – ezen belül az insekticides csávázás–, a megkapó megjelenés és a gyorsabb, hatékonyabb feldolgozás számunkra is.

Munkánk sikerét laboratóriumunk biztosítja: a vetőmagok genetikai, biológiai és technikai értékének meghatározásához és minősítéséhez elengedhetetlen a korszerűen felszerelt laborunk, s az ott dolgozó kollégáik tudása és szakértelme. Laborméretű tisztítógépeinkkel alkalmasak vagyunk a nyers vetőmag minősítésére, a legkedvezőbb tisztítási technológia megválasztására és ellenőrzésére, a fémzárolásra előkészített vetőmag technikai minősítésére is.

Kitüntetett figyelmet kap vetőmagtermesztésünk során a hibridkukorica-előállítás. A Bólyban termelt hibridek ­– hibridkukorica mellett a hibridnapraforgó és hibridrepce is – a hazai piacon túl a legjelentősebb nemzetközi fajtatulajdonosokon keresztül a világ szinte minden tájára eljutnak.

A különböző vetőmagvak mellett ágazatunk gazdálkodásának másik hagyományos pillére az étkezési  borsómag termesztése.

Növénytermesztési gépparkunk, feldolgozási technológiánk, és munkatársaink szakmai felkészültségének folyamatos fejlesztésekor kiemelt figyelmet szentelünk a vetőmag előállítással szemben támasztott szigorú szakmai követelmények maradéktalan betartásának, hogy valóban a legkiválóbb termékeket állíthassuk elő.

Fontosabb vetőmag termékeink:         

  • hibridkukorica vetőmag
  • hibridnapraforgó vetőmag
  • repce vetőmag
  • őszi árpa és őszi búza vetőmag