Kereskedelmi tevékenység

Létrehoztunk egy önálló, az ágazatokon átívelő, és azokat összekötő Kereskedelmi igazgatóságot, hogy professzionális stratégiai tervezéssel, és hatékony üzleti megvalósításával magasabb szintre emelhessük takarmányiparunk ellátását.

Az igazgatóság kereskedelmi tevékenységünk mellett segít, hogy az elérhető legjobb minőségben és kondíciókkal, a saját termelésű terményeket és termékeket értékesíthessünk. Kollégáink fáradhatatlan munkája jelentős hatással van a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatainak (növénytermesztési, állattenyésztési és takarmányágazat) hatékonyságára és eredményességére egyaránt.

Termény- és takarmányipari alapanyag kereskedelmi üzletágunk végzi az alapanyag-ellátását, saját termelésű mezőgazdasági termények, kukorica- és szójatermékek értékesítése mellett terménykereskedelemmel is foglalkozik.

Input kereskedelmi és termeltetési üzletágunk fő feladata a Bonafarm Mezőgazdaság és partnereink inputanyaggal történő ellátása, agrokemikáliák és vetőmagok beszerzése, kis- és nagykereskedelmi tevékenység, valamint termeltetés- és integrációszervezés.

Az árumozgások koordinálását, az információáramlás biztosítását végzi logisztikai üzletágunk, mely a mezőgazdasági divízióhoz tartozó tároló- és szárítótelepeket is támogatja, valamint a Dunai Kikötő és a Véméndi Malomüzem üzemelését is végzi.  Az üzletág szerteágazó tevékenységének köszönhetően gabonafélék, olajos magvak, takarmányipari alapanyagok és raklapos áruk tárolására – közel 200 000 tonna tárolókapacitással – 5 megyében, 15 telephelyen adott a lehetőség, ahol partnereinknek tárolási, manipulálási és felvásárlási konstrukciókat is biztosítunk.

A Véméndi kukoricamalom hazai termesztésű szemes kukoricából különböző liszteket és darákat állít elő, melyeket az élelmiszer- és gyógyszeriparon át az állateledel-gyártásig számos területen fel lehet használni. Bár termékeink fő piaca Magyarország, büszkeséggel tölt el minket, hogy exportügyletek során a skandináv országokba, sőt Dél-Afrikába is szállítunk belőlük.