Ágazataink / Állattenyésztés

Baromfiágazat

A sertéshús mellett a baromfihús is a magyar konyha alapvető, mindennapi alapanyaga: a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz a baromfihúsok fogyasztása is nélkülözhetetlen.

Stratégiai partnerünk baromfivágással és készítménygyártással foglalkozik. Szakmai tudásuk és felkészültségük mélyen gyökerezik, hiszen a szentesi baromfifeldolgozó 1922-ben kezdte meg működését. Fő profiljuk az elsődlegesen feldolgozott bontott-vágott baromfi termékek, a magasan feldolgozott, készre sütött termékek és a sült kacsa termékek előállítása.

11 millió
pecsenyekacsa
21 millió
brojlercsirke
35 országba
irányuló export

Stratégiai partnerünk évente 87.000 tonna baromfit – 21 millió brojlercsirkét, 11 millió pecsenyekacsát, 300.000 pecsenyelibát – dolgoz fel és 66.000 tonna készterméket állít elő, melynek köszönhetően a hazai piacon a kiskereskedőktől a legnagyobb áruházláncokig a kereskedelem minden szintjén jelen van saját és vevői márkás termékeivel. Export értékesítésük – amely a forgalom közel felét teszi ki –, 35 országba irányul.