Milyen szakon tanultál az egyetemen és mikor végeztél?
Élelmiszermérnökként végeztem alap- és mesterszakon, a mesterszakot idén fejeztem be.
Miért választottad a kooperatív képzési formát?
Azért döntöttem a kooperatív képzés mellett, mert fontosnak tartottam, hogy már az egyetemi évek alatt gyakorlati tapasztalatokat szerezzek. Úgy gondoltam, ez a képzési forma lehetőséget ad arra, hogy valós ipari környezetben elmélyítsem az elméleti tudásomat, valamint ezzel párhuzamosan gyakorlati ismereteket is szerezzek.
Mit kaptál a kooperatív képzéstől, mit tett hozzá ahhoz, aki ma vagy?
A kooperatív képzés révén nem csak szakmai tapasztalatot szereztem, hanem fejlődött a problémamegoldó képességem és a csapatmunkában való jártasságom is. Ezek sokat segítettek abban, hogy magabiztosabban lépjek be a munka világába.
Miért a Bonafarm kooperatív programjára esett a választásod?
A Bonafarm és a Pick hírneve, valamint az élelmiszeriparban betöltött szerepe miatt döntöttem a cég mellett. Tudtam, hogy itt a szakmai fejlődésem garantált és valós, kihívást jelentő feladatokat fognak rám bízni majd.
Milyen területeken dolgoztál és milyen feladatokat láttál el a cégnél a kooperatív képzési időd alatt?
A kooperatív képzés során a termék- és csomagolásfejlesztés területén dolgoztam. Fő feladataim közé tartozott az új termékek fejlesztése és a meglévő csomagolási technológiák optimalizálása.
Mivel segítette a cég és a kollégák a fejlődésedet, a szakmai előmeneteledet a program alatt?
Nagyon támogatóak voltak, sok gyakorlati tudást és tapasztalatot adtak át. Mentorokkal is dolgozhattam, akik segítettek abban, hogy gyorsan beilleszkedjek és hatékonyan végezzem a munkámat. Megnyugtató volt, hogy nem vagyok egyedül.
Milyen kompetenciákat, képességeket szereztél a gyakorlati idő alatt?
Fejlődött a projektmenedzsment képességem, az ipari folyamatokban való jártasságom, valamint a kommunikációs készségem is és már csapatban is jobban tudok dolgozni.
Mit szerettél legjobban a kooperatív képzésben?
A legjobban azt szerettem, hogy lehetőségem volt az egyetemen tanult elméleti tudásomat közvetlenül a gyakorlatban alkalmazni, kipróbálni, és folyamatosan új kihívásokkal találkoztam, amelyek megértése, megoldása nagyon izgalmas volt.
Milyen feladataid vannak most, miért felelsz?
Jelenleg a minőségügy területén dolgozom auditor pozícióban. Azért felelek, hogy a termelési folyamatok megfeleljenek a szabványoknak és az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.
Mit gondolsz a Bonafarmról, mint munkahelyről, munkáltatóról?
A Bonafarm egy megbízható és támogató munkahely, amely nagy hangsúlyt fektet a szakmai fejlődésre. Jó munkakörnyezetet biztosít, ahol mindig van lehetőség a tanulásra. Jól dönt az, aki hozzánk jön!
Mit tanácsolnál annak, aki bizonytalan abban, hogy belevágjon-e vagy sem a kooperatív képzés kalandjába?
Mindenképpen érdemes belevágni! Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy valós ipari környezetben szerezz tapasztalatokat és fejlődj már hallgatóként, valamint hogy egy erős szakmai alapot építs magadnak a jövőbeli karrieredhez. Ne habozz!