Milyen szakon/szakokon tanultál az egyetemen és mikor végeztél?
2019-ben végeztem biomérnökként alapszakon, majd 2021-ben élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök mesterszakon.
Miért választottad a kooperatív képzési formát?
Remek lehetőségnek tartottam, főként azért, mert kíváncsi voltam, hogy az egyetemen tanult elmélet hogyan találkozik a gyakorlattal. Illetve azt gondoltam, és ez utólag is visszaigazolta magát, hogy az egyetemről már valamennyi szakmai tapasztalattal könnyebb kilépni a munkaerőpiacra, mint anélkül.
Mit kaptál a kooperatív képzéstől, mit tett hozzá ahhoz, aki ma vagy?
Rengeteget tanultam, és az egyik legnagyobb előny talán az volt, hogy szinte tényleg minden területre ráláthattam és tanulhattam onnan.
Miért a Bonafarm kooperatív programjára esett a választásod?
Azért, mert a cégcsoport nagyon sokrétegű és csak jókat hallottam róla korábban végzett vagy még akkor duális programban tanuló társaimtól. Ez meggyőzött és ide jelentkeztem a Mizóhoz.
Milyen területeken dolgoztál és milyen feladatokat láttál el a cégnél a kooperatív képzési időd alatt?
A laborban kezdtem, ahol a legkisebb feladatoktól a végén már a laborgyakorlatokig (pl. vizsgálatok, leoltások) is eljutottam. Volt lehetőségem dolgozni a termékfejlesztésnél is, ahol érzékszervi bírálatok lebonyolításában vehettem részt, valamint különböző termékek fejlesztési mintáit készíthettem el. Ezután a minőségirányításra kerültem, ahol többek közt magyar és angol nyelvű auditokon is részt vehettem.
Mivel segítette a cég és a kollégák a fejlődésedet, a szakmai előmeneteledet a program alatt?
Mindenki mindig mindenben támogatott, segített és átadta a tudást, tanított. Nagyon sok mindent, amit ma is kamatoztatok a munkám során, a kooperatív képzés alatt tanultam meg.
Mit szerettél legjobban a kooperatív képzésben?
Sok új területen tanulhattam és próbálhattam ki, és így később könnyebben megtalálhattam azt, ami a leginkább hozzám passzoló szakterület.
Milyen feladataid vannak most, miért felelsz?
Higiénikus és üzemtakarítási vezető pozícióban dolgozom a Mizónál. A szegedi üzem higiéniájáért felelek elsősorban, de emellett számos más feladatom is van.
Mit gondolsz a Bonafarmról, mint munkahelyről, munkáltatóról?
Megbízható, stabil cégcsoport, ahol abszolút támogatják a szakmai fejlődést.
Mit tanácsolnál annak, aki bizonytalan abban, hogy belevágjon-e vagy sem a kooperatív képzés kalandjába?
Mindenképpen megéri, rengeteget tanulhatsz nem csak a szakmádról, hanem saját magadról is munka közben. Emellett, ha még bizonytalan vagy, hogy milyen területen is szeretnél a későbbiekben elhelyezkedni, akkor ez a program biztos, hogy segíteni fog abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes munkakört.