A szántók között, 260 hektárnyi területen bújik meg teljes üzemű tógazdaságunk. Halászatunknál a halszaporítástól a piaci hal megtermeléséig minden tenyésztési részfolyamat helyben zajlik.

Évente átlagosan 120 tonna halat termelünk, ennek biztos alapja a korszerű teleltető és ivadéknevelő rendszer. Büszkék vagyunk arra, hogy az ivadék-előnevelésre, teleltetésre és intenzív tavi harcsanevelésre egyaránt alkalmas víztakarékos és környezetbarát rendszerünk, mely az öntözéses növénytermesztéssel is össze van hangolva, számos szakmai elismerésben részesült az elmúlt években.

260
hektár vízterület
120
tonna halhús

A termelési szerkezetünk fő faja, a ponty mellett folyamatosan nő a harcsa részaránya. Ezeken kívül amur, csuka és süllő is kerül a piacra gazdaságunkból. Az ivadékneveléshez szükséges lárvamennyiséget halkeltetőnk biztosítja. A halakat – az intenzív tavi harcsanevelés kivételével – kizárólag a Bonafarm Mezőgazdaságban előállított terményeinkkel takarmányozzuk.

Díjak, elismerések

  • „A Dalmand Zrt. víztakarékos öntözési és halászati fejlesztései” – XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár, „A Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2012.” Kategória: Növénytermesztési technika- technológia – I. díj (2012)
  • Magyar Innovációs Nagydíj, Környezetvédelmi Innovációs Díj: A Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. víztakarékos öntözési és halászati fejlesztéseiért (2013)
  • „Komplex víz- és talajerő-gazdálkodás a Dalmand Zrt. öntözéses kultúráiban” – IV. Greennovációs Nagydíj Mezőgazdaság kategória: I. díj (2015)
  • “Komplex víz- és talajerő-gazdálkodás a Dalmand Zrt. öntözéses kultúráiban” – IV. Greennovációs Nagydíj – Fődíj (2015)
  • “Egynyaras harcsa (Silurus glanis) nevelése a Dalmand Zrt. tavi-recirkulációs hal-előnevelő telepén” – XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat 2016.” Kategória: Tartástechnológia és takarmányozás – I.  díj (2016)